Medicinkvinnans årsvandring 2024-2025

Jag välkomnar dig till Medicinkvinnans Årsvandring, du som känner dig redo att väcka din inneboende kraft och återknyta kontakten med ditt ursprung och hämta tillbaks din gamla visdom. Väcka din kvinnliga urkraft till liv, den feminina aspekten och i samklang med den maskulina låta dessa förenas inom dig. Förena livmoderkraften i djupet genom dina rötter med modergudinnan, moder jord. Våga öppna ditt hjärta än mer och tala och leva efter din sanning, förstå vem du är och varför du är här, hitta din själs frö. Hitta balansen i systerskapet, befria oss från avundsjuka, missunnsamhet, fientlighet, separation, skam och skuld och hela det kollektiva feminina. Hon har många namn, Medicinkvinnan, shamankan, prästinnan, gudinnan, lövjerskan, völvan, sejderskan, häxan.

En personlig resa genom tid och rum där du får gå ner på djupet i dina rötter för att möta dina skuggsidor och rädslor för att medvetandegöra och transformera dessa i ljuset och kapa de band som hindrar din utveckling, för att kunna vandra ditt liv mer i skönhet och glädje. Hjärtöppnande arbete för att öppna upp för den villkorslösa kärleken inom dig och för att nå ditt högre medvetande i ljuset och högre sfärer, den kosmiska dansen mellan himmel och jord.
Hitta vildkvinnan i dig!

Vi jobbar med elementen jord, vatten, eld och luft, de olika riktningarna och följer årscykeln och naturens växlingar. Följer månens cykler som fullmåne och nymåne med bl a meditationer, energiarbete och ceremonier. Ceremonier runt vårdagjämning, sommarsolstånd, höstdagjämning och vintersolstånd och de andra högtiderna i årshjulet i maj, augusti oktober och februari.
Vi återknyter kontakten med jorden och växtriket  och dess väsen. Örtvandring och landskapsvandring under säsongen då du lär dig om växternas magi och som mat och medicin. Vi plockar, torkar, bereder oljor och tinkturer som vi sen gör salvor och magiska droppar av. Ceremoniblandningar, teer, rökelse, earthremedy mm.
Du får tillverka din egna magiska skallra som du kan använda i energiarbete, meditation, ceremoni, healing och rening. En medicinpåse som du fyller på efter hand med örter, stenar mm. Talkingstick, völvastav och andra magiska ting kan komma att göras.

Vi jobbar tillsammans i cirkeln i ett tryggt space där vi har vårt energiarbete, där vi delar och helar vår historia med shaerings och samtal, vägledning och coachning, meditationer, trumresor, wombwisdom, sejd, frigörande dans, ceremonier och initieringar till din livmoder och ditt hjärta. Bla a Den 13:e Munai Ki riten som ges från kvinna till kvinna.
En uteseta /Visionquest, kommer att ske under en natt.

Vi jobbar för att den intuitiva förmågan ska växa, det inre seendet och känslan, med olika övningar. Chakran, psykometri, stenar, kristaller, kort  och runor är andra inslag.
Alla delar kommer att vävas in under årets alla kurshelger.
Vi kommer vara i och runtom Anima Tempel, i skogarna och vid vattnet runtom på Hammarö,  en kurshelg sover vi ute vid sjön  och en kurshelg åker vi ut till en ö i Vänern. Övriga övernattningar på Anima Tempel.
Hemuppgifter mellan varje kurshelg
Diplom efter slutförd kurs.

Vi träffas sju gånger under 2024, varav sista gången är runt vintersolståndet. Sistaoch åttonde utbildningshelgen är förlagd till februari 2025.
Alla helger ingår vegetarisk kost och logi med några få undantag då vi kör knyt.

Datum under hela året 2024:
15-17/3, 27-28/4, 15-16/6, 9-11/8, 21-22/9, 26-27/10, 14-15/12
2025:
1-2/2
Vi startar 15-17/3 första kurshelgen på Anima Tempel, vår kursgård där vi bor. Med Jordelementet-livmoderkraft och vårdagjämning fredag 10.00- sönd 16.00 (Tre dagar första helgen, samt augustihelgen, övriga helger lördag till söndag).

27-28/4  Lörd 10.00-sönd 16.30 Anima Tempel och runtom i omgivningarna, eldfest vid sjön, övernattning Anima Tempel

15-16/6 Lörd 10.00- Sönd 16.30 Start på Anima Tempel, sommarsolstånd och ceremoni vid vattnet där vi sover under natten. Växtlighetens höjdpunkt

9-11/8 Fredag 16.00- Sönd 16.00 vi åker ut till vår ö i skärgården där vi vistas hela helgen. Vattenceremoni, sejd, uteseta mm. Boende finns och ingår.

21-22/9 Lörd 10.00-Sönd 16.30 Höstdagjämning och skördefest på Anima Tempel med övernattning. Plockar det sista, salvkok mm.

26-27/10 Lörd 10.00-Sönd 16.30 på Anima Tempel med övernattning. Hels afton, allahelgons helg. Energiarbete, magi, ceremonier.

14-15/12 Lörd 10.00-söndag 16.30 Anima Tempel. Vintersolstånd, ceremoni och energiarbete. Vi avslutar i tacksamhet för det gångna året och välkomnar ljuset åter. Midvinterblot

1-2/2 2025 sista utbildningshelgen, på Anima Tempel, egna ceremonier, initiering.

Kostnad första helgen 3100 kr Fredag 10,00-Söndag 16.00. inkl kost och logi

Kostnad per helg Lördag-Söndag 2 700 kr. inkl. kost och logi.

Betalas före varje kurstillfälle, faktura.
Anmälningsavgift: 1 000 kr. betalas in efter anmälan och är bindande. Dras av på det första kurstillfället då resterande belopp betalas.
Begränsat antal platser.

Anmälan sker till Johanna Ekman Johansson på Tel: 0703-91 14 18
Då du erhålls mer ingående information om året.
Plats:Anima Tempel, Larberg 408 66392 Hammarö

Varmt välkommen till
Medicinkvinnans Årsvandring 2023
Johanna Ekman Johansson

Nästa Årsvandring startar 15-17/3 2024.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Medicinkvinnans Årsvandring är guidat från moder jord, völvor, häxor, prästinnor och gudinnor som visat vägen. Förmödrar och förfäder inom växtriket och healing sprunget ur källan.

Jag vandrar shamanens väg och lever så gott jag kan som jag lär. Bor i skogen och vandrar däri, plockar och skördar gåvorna vi får och på sommaren bor vi på vår ö i Vänern dit deltagarna får komma Augustihelgen. Jag följer årets och månens cykler och lär mig hela tiden om mig själv. Jag älskar också att hantverka allt möjligt.

Över 30 år har jag arbetat med alternativ medicin och olika behandlingsformer. Gått utbildningar i medial utveckling, shamansk healing, shamansk wombhealing, Reiki, örtmagi mm.
Fast jag började som undersköterska och ledde träningsgrupper som mynnade i yoga. Idrottsvetare och coachning mm.är andra inslag på min väg.

Så nu ser jag fram emot att träffa dig på din fortsatta vandring.
Walk in beauty!
Johanna Ekman Johansson