Evenemang

Retreatdagar och evenemang

Vi har under året olika retreatdagar och kurshelger som har olika teman, här är några exempel och du kan själv mixa ihop ett evenemang till din vängrupp eller arbetsplats utifrån det vi har att erbjuda.

Alla planerade evenemang hittar du enkelt här.

Planerade kurser hittar du här.

Yoga under våren 2024 på Anima Tempel

Drop-in pass på Måndagar kl 18.00 – 19.30 kom när det passar dig men anmäl dig före till Johanna Ekman senast samma dag på tel 0703911418. Kostar 150 kr.

Dropinpassen passar alla då vi jobbar utefter den egna förmågan och kräver ingen förkunskap. En mix av Hathayoga, yinyoga, sensingyoga, gudinneyoga med en skön avslappning på slutet med liten vägledd meditation till trumman och klangspel.

Kan beställas av grupp så kommer vi till er eller andra platser ute i naturen. Vi mixar efter era behov tex, Hatha yinyoga, sitt yoga, senioryoga. Meyoba Goddess Power som är en mix av det godaste av yinyoga, gudinneyoga, systeryoga, meditation, chakrameditation, sol och jord och månhälsning. Från 45 min till 2 timmars pass, halv eller heldag. På Anima Tempel eller ute på olika platser i naturen. Utföres som gruppaktivitet för tex vängrupp eller arbetsplats, en eller flera ggr.

Gudinneretreat med Yoga vid vattnet heldag

Välkommen på en naturskön Yogaretreat med mindfullness, vägledda meditationer till trumma, avslappning och andningsteknik, intuitionsövningar, shaerings och andra övningar. Vi skapar gemenskap runt elden ute i skärgården vid vattnet på Hammarö eller den plats ni önskar. En heldag, kvinnor i systerskap eller en mixad grupp, arbetsgrupp. Med MeYoba Goddess Power, en mix av det godaste av, yinyoga, gudinneyoga, systeryoga, meditation och chakrameditation, sol och jordhälsning, månhälsning, gudinne te och kanske ett bad i sjön. Trumman som avslappnande gong och klangspel.

Gudinneretreaten Kan mixas efter behov och kan tex pågå mellan kl 10.00-16.00. Pris: 950 kr/person

Heldag med yoga och SPA

Heldag ute med yoga, örtvandring och örtkunskap där du får lära dig om de vanligaste vilda växterna som mat, medicin och magi. Workshops och spa då vi tillverkar egna produkter som vi använder på kroppen. Teprovning och veg lunch, tarotkort på slutet. Dag som kan bokas för din vängrupp och innehållet kommer vi gemensamt fram till. tex kl 10.00-16.00 Pris: 950 kr/ person.

Vandring med yoga

Vandring under en dag med pauser av meditation, yoga, mindfullness på natursköna platser är också ett bokningsbart evenemang som kan förlängas till 2 dagar med en övernattning ute i det fria. Vi kan diskuttera fram olika lösningar/paket.

Pilgrimsvandring 

Pilgrimsvandring två dagar retreat och yoga, med utgångsläge från Anima Tempel, Hammarö. Vi vandrar i skog och mark efter vänerns kust och stannar till på natursköna platser för meditation och energiarbete samt yoga och avslappning. Vi övernattar vid vattnet där vi tänder lägerelden, har en ceremoni, meditation och reflektion, trumman är med som jordens hjärtslag och gong. Storytelling runt elden och vi sover i tält, hängmatta eller under bar himmel. Morgonyoga, meditation och bad. Var och en får en stunds skön healing som vi ger var och en i gruppen. Vi njuter och vandrar i mindfullness tillbaka, stannar efter vägen på några ställen och vi beräknar att vara tillbaka på Anima tempel kl 15.00 dagen efter.

Vi samlas på lördagen på Anima tempel, åter på söndag kl 15.00. Anmälan och frågor till Johanna Ekman på tel 0703911418. Självhushåll dvs att du tar med dig själv allt det du ska äta och dricka! Låter det svårt så finns lösningen att var och en får med sin egen matpacke. Vi tar med kokkärl som behövs. Bra skor och kläder efter väder. Ryggsäck där alla dina förnödenheter får plats. Sovsäck och liggunderlag, tarp eller tält eller om du ska sova under bar himmel. Vandringsledare är Johanna Ekman Johanssonoch Stefan Johansson. Varmt välkommen! Boka som grupp.

”Som pilgrim ger du dig av mot det okända, från det hemvanda. Pilgrimsvandring är för kropp och själ. Du gör en inre resa mot ökad självkännedom. Det kan också vara ett välkommet avbrott i vardagen”

Visionquest eller ”Utesittning”

Shamansk helgretreat med visionquest, olika alternativ.

Varmt välkommen med Johanna och Stefan på en resa in i dig själv ute i naturen med utesittning över natten, visionquest. Vi startar en lördag på Anima Tempel kl 10.00. Vi åker sen gemensamt ut till den plats vi ska tillbringa helgen på. Vi går ca 30 min tills vi är framme och vi startar med shaerings, meditation, vägledd trumresa och din intention med din visionquest eller uteseta som det också kallas och ytterligare praktiska övningar.

Utesittning över natten är en minivariant som annars kan pågå över flera dygn. Syftet är att få svar på frågor man har, få kontakt med moder jord, väsen, guider, möta sina rädslor och våga öppna sitt hjärta för att möta det vi var och en behöver möta inom sig själv. Eller få svar på frågor, skuggarbete, viktiga beslut eller att se det som en initiering i din personliga utveckling. Alla har sin egen intention och syfte. Du går in i skogen för att söka upp rätt plats för dig där du sen stannar hela natten. Vi tänder elden som får brinna hela natten och vi har eldvakt och håller spacet. Du ska försöka hålla dig vaken för att möta det du behöver möta i dig. Efter gryning får du sova. Vi samlas runt elden för gemensam frukost och shaering. Ytterligare övningar och praktiskt arbete. Åter till Anima Tempel söndagen kl 15.00

Veg kost ingår hela helgen. Tag med varma kläder och sovsäck, filt och liggunderlag. Vid anmälan mer info. Vi sätter upp vårt Tippietält.

Frågor och anmälan till Johanna Ekman på tel: 0703911418 Kostnad: 2200 kr. Kan bokas som evenemang i grupp. Se även kommande evenemang.

Shamansk helgretreat 2. med visionquest på ö i Vänern.

Varmt välkommen en lördag kl 10.00 då vi hämtar upp dig med båt i skärgården och vi åker till en ö i Vänern, åter dagen efter kl 16.00. Veg kost ingår hela helgen. Tag med varma kläder, sovsäck och liggunderlag. Tillgång till stuga och toalett, där vi äter också. Shaerings, energiarbete, trumresor, meditation, och praktiska övningar. Releasework, släppa taget och vi går in i ceremoni. På kvällen får du söka upp den plats du funnit tidigare under dagen där du sitter själv under natten i kontemplation för att möta det du behöver möta i dig själv. Du har själv innan skaffat dig en intention med din utesittning. Efter att dagen börjat gry samlas vi och du får sova några timmar.vi håller spacet och är med nånstans i skogen. Frukost, shaerings och bad. Vi fortsätter med praktiskt arbete och trumning. För mer info och anmälan kontakta Johanna på Tel: 0703911418. Kostnad: 2900 kr. Kan bokas som evenemang för grupp. Se även kommande evenemang våren 2023.

Örtvandring 2024

24/4, 16/5, 5/6, 25/6, 14/8, 3/9 kl. 18.00-21.00 Örtvandring och workshops med SPA och massor av kunskap till husapoteket. Längtar du efter att lära dig och veta mer om våra vanligaste träd och andra växter som finns i våra omgivningar? som vi kan plocka och använda oss av helt naturligt. Du får lära dig att närma dig naturen på ett kanske nytt sätt och ta del av gamla kunskaper samt vilka växter som tex stärker immunförsvaret, tarmar, bra för hosta, värk, urinvägsinfektion mm.mm. Vigör teer, bereder oljor, tinkturer, blomstervatten, deo, scrub, salva i september, våra SPA-produkter vi använder under dagen får du ta med dig hem samt recept.

Örtvandringar under säsongen med workshops vardagkvällar. Vi vandrar en liten bit i de närmsta omgivningarna runt Anima Tempel och om inte de växterna finns i närheten som vi ska avhandla så plockar jag innan. Exempel på workshops på örtvandringarna kan vara att vi tillsammans gör olika örtoljor, tinkturer, salva, fotbad, kroppsskrubb, ansiktsvatten, skrub och återfuktning, deo, myggolja, auraspray, teer, tandkräm, Yonisteam (hukbad) krans och magiska amuletter. Och naturligtvis en massa bra och nyttig kunskap om våra vanligaste förekommande växter som mat näring, medicin och magi. Vi gör alltid några olika tesammansättningar som vi avsmakar till något hemmagjort av det årstiden bjuder på. Datum för våra örtvandringar som du kan anmäla dig till, se ovan. Kostnad 450 kr per tillfälle, avvikelser kan komma att förekomma. Anmälan och frågor sker till Johanna Ekman på Tel: 0703911418 (Se Anima Tempels evenemang för mer ingående info för varje örtvandring på fb och instagram).

Medicinkvinnans Örtadag

Välkommen på en heldag med örternas magi och spadag kl 10.00-18.00 på Anima Tempel. Vi plockar och skördar, lär oss om växterna, gör egna oljor, tinkturer och teer. kvinnoväxter, hostväxter, vid värk, förkylning, virus osv. Vi lär oss om växterna till olika användningsområden, mat, näring, medicin och magi. Vi plockar örter till vårt SPA som vi använder för ansikte och fötter., som fotbad, skrub, rengöring och mask mm. Vi gör tandkräm, deo och aurapray, recept och produkter får du ta med hem. Vi drar några kort och runor. Veg lunch och fika ingår. Se mer i evenemang på facebook. Frågor och anmälan till Johanna på tel: 0703 911418

Kostnad: 1200 kr. Detta evenemang kan bokas för grupp här eller i din närhet.

Medicinkvinnans Örtahelg och Sejd

Välkommen på en resa genom växtsäsongen från början på våren till slutet på hösten. Vi stannar till och fördjupar oss i de vanligaste och viktiga växter som vi lätt kan hitta som växer vilt i markerna och som kan användas till tex; Kurer,teer, oljor för in och utvärtes bruk, tinktur, salvor omslag, näring mm. Till olika åkommor eller obalanser som tex; Hosta, värk, hud, förkylning, sömn, virus, svamp, antibiotikum ochreningskur. Du får lära dig om kvinnoörtersom passar bra till teer och till hukbad som vi kommer att göra.

Vi trummar in helgen och går in i växtrikets fauna i ceremoni lär känna varandra, vandrar och plockar med det vi behöver för vårt SPA till fötter och ansikte, skrub och andra gosaker. Andra hygienartiklar vi kommer att göra är tandkräm och deo. På kvällen sejdar vi vid sjön där vi tänder en lägereld och har en eld och vatten ceremoni. Övernattning på Anima Tempel i del av rum, tippie , tält eller under bar himmel. Efter frukost på söndagen skallerbad och rening samt lättyoga. Du får en inblick i gudinnans årshjul och medicinhjulets riktningar och element. Detta evenemang går att boka som gruppevenemang enligt överenskommelse. Du kan mixa evenemanget så det passar din grupp.

Veg kost och logi ingår båda dagarna.

Kostnad 2900 kr Lördag 10.00- Söndag 16.00

Mer info, frågor och anmälan till Johanna Ekman på tel: 0703911418

Meyoba Goddess Power

Vi öppnar upp för vår inre gudinna att väckas än mer. Låter vår feminina sida få expandera och existera och bli fri.  

I systerskap i cirkeln öppnar vi alla våra sinnen och landar i medvetenhet och närvaro. 

Meditation, andning, stillhet, gudinnans power.

Yinyoga, gudinneyoga, systeryoga, sol-jordhälsning, månhälsning, trumman som gong och klangspel.

Meyoba Goddess Power är en ny yogaform jag startat med fokus på det mjuka feminina, omfamnande, tillåtande, gudinnliga och jordande. Öppnar särskilt upp bäckenområde- höfter, bröst-axlar.

Gudinne-yin-systerliga-moder jord-grundande-töjande-avslappnande-meditativa-chakran-elementen-månen-solen-balans-trumma-örter-mm.

Det passar alla då var och en alltid lyssnar in sin kropp och förmåga för dagen.

Varmt välkommen till en jordande yoga som hjälper dig in i närvaro och öppnar upp både din fysiska kropp och dina sinnen. 

Bokningsbar yogaform för dig som är intresserad av eget evenemang med vängrupp. Beräkna 2,5 tim för en längre session med avslutande avslappning till trumman som gong och klangspel med te efteråt. Kostnad 300 kr per person. Kortare session på 1,5 tim 180 kr per person. Meyoba goddess power läggs ibland ut som evenemang. kan ingå i annat evenemang som tex gudinneretreat med yoga vid vattnet som är en heldag kl 10-16.

Shamanska ceremonier

Fullmåneceremoni, nymåneceremoni, solstånd och jämningars ceremoni på Anima Tempel eller på olika naturplatser. Shamanska ceremonier som utföres med åkallan till de fyra väderstrecken, elementen och kraftdjuren. Shaerings, eld, trumresor och energiarbete. Se fullmåneceremonier.

Skallerkurs, sy dina egna skallror

Sy din egen skallra på Anima Tempel. Två dagar lördag-söndag. shamanskt arbete lär dig om skallran som kraftredsap till vardag och i ceremoni. praktiskt arbete i medicinhjulet och cermoni. Bokningsbart evenemang om ni är några stycken.

Kontakta Johanna Ekman för mer info på tel: 0703911418

Vi går in i ceremoni och känner in hur skallran ska se ut och hur och vad den kommer att hjälpa dig med. Trumresor, vägledda meditationer, kontakta ditt kraftdjur. Kvällsceremoni runt elden. Vi syr vår egen skallra och får till oss hur den ska dekoreras sen. Vi syr även en liten skallra att ha runt halsen. Ta med egen/egna pinnar till skafthandtag om du har eller hittar. Annars finns det här. Vi kommer sen att initiera skallrorna i en ceremoni på söndagen. Dessutom gör vi en fjädervifta till rökelse och du får göra en smudgestick. Du får en inblick i shamanism, medicinhjulet, möte med ditt kraftdjur.

Skallran använder många shamaner istället för trumma och skallran kan användas till rening av sig själv, på andra, ”skallerbad”, försätta sig i trans, meditation, healing. Skallra med intentioner till exempel rena ett rum, dig själv eller en plats. Ibland känns skallran helt rätt istället för trumma. Kan ibland vara lättare att ta med istället för trumma.

Veg kost ingår samt allt material. Kostnad 2900 kr.

Lördag 10-17 och söndag 9-16. Möjlighet för långväga med boende och mat finns. Anmälan och frågor till Johanna på Tel 0703 911418. Varmt välkommen om ni är några som vill boka en helg med skallran i fokus.

Skapa din drömfångare

Väv dina drömmar och skapa din egen drömfångare!

Vi skapar vår egen drömfångare. Väver in våra intentioner i ceremoni när vi tillverkar drömfångaren. Liten trumresa för att komma in i drömtiden och rätt mod.

Som kvällskurs kl 17.30- 20.30 vi väver in våra drömmar och det som ska fångas upp. Min egen drömfångare, 450 kr. Vi tillverkar själva ramen och du själv bestämmer hur stor den ska vara. Allt material ingår samt fika. Anmälan som grupp till Johanna på tel: 0703 911418

Som dagkurs kl. 10-16. Avancerad, två drömfångare i olika tekniker. Allt material ingår samt veg Lunch. 800 kr/pers

Planerade kurser hittar du här!